Cursus Natuur Talenten

IMG_0437.JPG
Ze heeft er veel van opgestoken en ze heeft alle sessies als leuk ervaren.

Ouders van een cursiste

Onze dochter ging met tegenzin naar de eerste Natuurtalenten sessie. “Waarom moest ze van ons daar naar toe?”

Het was mooi om te zien dat ze na de eerste sessie al heel enthousiast was en niet kon wachten tot volgende keer.

Het geleerde probeerde ze thuis ook toe te passen. Met het groeiboek konden we thuis ook volgen wat er behandeld was, dat was handig.

Ze heeft er veel van opgestoken en ze heeft alle sessies als leuk ervaren.

 
 

Coaching Individueel

IMG_0226.JPG
Een sessie die ik niet snel zal vergeten, wat een paard teweeg kan brengen.
— Tjitske Boersma

Tjitske Boersma

SYSTEEMGERICHTE BEHANDELAAR VROEGBEHANDELING DOOF / SH

“Ik vond het een unieke ervaring om non-verbaal met een paard te kunnen communiceren. 
De ervaring dat een sessie met paard empowerend werkt, de kracht tussen mens en paard, de menselijke keuzes met daarop de reactie van het paard. Deze ervaring is zeer speciaal.

De warmte, de groet van afstand waarmee ik werd ontvangen door Gerdine. De rustige, zelfverzekerde manier van Gerdine, maakte dat ik ondanks dat ik geen ervaring heb met paarden niet bang was. 

De eerste opdracht, maak kennis met het paard, doe haar het halster om wat ik half goed deed, werd niet gecorrigeerd. Dit heb ik (achteraf) als erg positief ervaren, voor het paard en mij heeft het tijdens de sessie namelijk niet uitgemaakt. Ik heb de hele sessie blanco zonder voorkennis kunnen doen. Er was geen invulling van goed of fout.

 
 

Coaching ouder & kind

annie-spratt-194519-unsplash.jpg
Een wijze les die ik meeneem na een fijne ochtend in de bak, met als gereedschap Evita de mooie en lieve zwarte pony.
— Maaiky Silos, mamma van Lander

Maaiky Silos

KUNSTDIRECTEUR

Paardencoaching, Moeder en kind. Wat te verwachten van zo een dag? Wat zeg ik tegen mijn zoontje van 3,5 jaar oud; dat we gaan doen?

Zelf ben ik geen paardenmens en ben ik zelfs een beetje bang voor paarden. In tegenstelling tot Lander die volgens mij bijna een dier is als het gaat om contact maken en liefde hebben voor alle dieren. Vol goede moed gaan we naar de Kinderboerderij, waar Gerdine de paadencoach al druk bezig is met de voorbereidingen in de bak. Er staat een mooie zwarte pony klaar genaamd Evita. Na een lieve kennismaking met coach en pony gaan we van start. We krijgen opdrachtjes om samen te doen Lander ik en pony Evita. Ik merk hoe snel ik het commando over wil nemen, hoe snel ik Lander wil “helpen”. Maar eigenlijk heb ik de behoefte om als team alles goed te doen; maar wat is goed?

Ik zie mezelf heel erg terug in hoe ik handel in het dagelijks leven en dat is best een beetje streng voor Lander. Na overleg met Gerdine kan ik nu ook zien dat je vanuit liefde veel meer bereikt bij je kind, dat er geen goed of fout is en dat je als je je daar druk over maakt de energie niet op de juiste plek beland. Dat ik veel te veel bezig ben vanuit mijn hoofd dan vanuit mijn hart.

Een wijze les die ik meeneem na een fijne ochtend in de bak, met als gereedschap Evita de mooie en lieve zwarte pony.