Back to All Events

Cursus P-aardig: paardentaal, je houding / intentie en vrijheidsdressuur!

Paardenfans opgelet! Wil je straks op paardrijden of ben je gewoon heel erg gek op paarden en wil je er meer over leren? Met deze cursus willen we kinderen laten zien hoe je vanuit gelijkwaardigheid en verbinding met paarden om kan gaan. Wij richten ons op wat we vanuit samenwerking MET het paard kunnen doen en bereiken.

Samen met Esmee zal ik door middel van theorie en praktijk lesgeven over de wereld vanuit het paard. Lees meer over het verhaal en de visie van Esmee onder het kopje ‘Wie zijn wij - het team’.

De reeks bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De kinderen gaan de paarden observeren en letten op signalen en onderling gedrag. Ze leren de signalen van het paard kunnen zien en interpreteren. Hiermee vergroten we tevens de veiligheid binnen de omgang met het paard. De emotionele veiligheid van het paard is de fysieke veiligheid van het kind.

We leren over houding en natuurlijk leiderschap door middel van oefeningen met de pony’s. Naast dat de kinderen naar huis gaan met meer paardenkennis -en ervaring, hebben ze zichzelf en elkaar ook een stuk beter leren kennen. In een kudde is samenwerking namelijk de grootste voorwaarde om sterk te staan.

De laatste les is geweldig, hierin gaan de kinderen zelf een paar basisoefeningen met de pony’s doen in vrijheidsdressuur!

De waarde van deze cursus is Euro 225,00 inclusief werkboek voor thuis en foto’s met verslag na de sessies.

Leeftijd: voor kinderen van 7 tot 12 jaar (een cursus vanaf 12 jaar volgt nog)

De volgende cursus start zondag 8 september en wordt vervolgd op: 15, 29 september en op 6 en 13 oktober van 09.30 uur tot 11.00 uur.

Kunnen jullie niet op de zondagochtend? Dan horen wij graag welke dagen en tijden jullie wel kunnen. Wanneer er een match is met anderen, dan start er een tweede groep!

Locatie: Tisnienix Delfgauw (naast du Midi) of Stadsboerderij BuytenDelft

*de activiteiten vinden altijd plaats vanaf de grond, we gaan geen paardrijden.

*Ouders kunnen evt wachten in de horeca van du MIDI

Inschrijven graag via het inschrijfformulier onder ‘contact’, vragen kunnen worden gesteld via onderstaand formulier.

Name *
Name