Back to All Events

Cursus P-aardig omgaan met paarden

Paardenfans opgelet! Wil je straks op paardrijden of ben je gewoon heel erg gek op paarden? In deze reeks lessen laten we je kennis maken met de wereld vanuit het paard. Met deze cursus willen we kinderen laten zien hoe je vanuit gelijkwaardigheid en verbinding met deze dieren om kan gaan. Wij richten ons op wat we vanuit samenwerking MET het paard kunnen doen en bereiken. Esmee zal samen met haar pony Fleur een mooie demo geven op 1 mei, ter inspiratie. Zij zijn een sterk duo in de vrijheidsdressuur (ook wel ‘kunstjes’ genoemd). Het raakte en inspireerde me toen ik hen voor het eerst zag werken samen . De connectie tussen mens en paard, zonder dwang, enkel vanuit positiviteit en wederzijds respect. Samen met Esmee zal ik door middel van educatie en praktijk kinderen gaan lesgeven over de wereld van het paard. Lees meer over het verhaal en de visie van Esmee onder het kopje ‘Wie zijn wij - het team’.

De reeks bestaat uit 5 lessen van een uur. De kinderen gaan de paarden observeren en letten op signalen en onderling gedrag. Ze leren het paard te verzorgen terwijl ze de signalen van het paard kunnen zien en interpreteren. Hiermee vergroten we tevens de veiligheid binnen de omgang met het paard. De emotionele veiligheid van het paard is de fysieke veiligheid van het kind. We leren over houding en natuurlijk leiderschap door middel van oefeningen met de pony’s. Naast dat de kinderen naar huis gaan met meer paardenkennis -en ervaring, hebben ze zichzelf en elkaar ook een stuk beter leren kennen. In een kudde is samenwerking namelijk de grootste voorwaarde om sterk te staan!

De waarde van deze cursus is Euro 150.00

Leeftijd: voor kinderen van 7 tot 12 jaar (een cursus vanaf 12 jaar volgt binnenkort!)

De volgende cursus start 19 mei, de vervolgdata: 26 mei, 2, 16 en 23 juni van 10.00 uur tot 11.00 uur. We geven een gratis demo en informatie op woensdag 1 mei om 11.00 uur. Locatie: Stadsboerderij BuytenDelft.

*de activiteiten vinden altijd plaats vanaf de grond, we gaan geen paardrijden.

*Ouders kunnen in de horeca van de stadsboerderij wachten of hun kind(eren) komen brengen en halen.

Name *
Name