Back to All Events

Cursus P-aardig omgaan met paarden

Paardenfans opgelet! Wil je straks op paardrijden of ben je gewoon heel erg gek op paarden en wil je er meer over leren? Met deze cursus willen we kinderen laten zien hoe je vanuit gelijkwaardigheid en verbinding met paarden om kan gaan. Wij richten ons op wat we vanuit samenwerking MET het paard kunnen doen en bereiken.

Samen met Esmee zal ik door middel van educatie en praktijk kinderen gaan lesgeven over de wereld vanuit het paard. Lees meer over het verhaal en de visie van Esmee onder het kopje ‘Wie zijn wij - het team’.

De reeks bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De kinderen gaan de paarden observeren en letten op signalen en onderling gedrag. Ze leren de signalen van het paard kunnen zien en interpreteren. Hiermee vergroten we tevens de veiligheid binnen de omgang met het paard. De emotionele veiligheid van het paard is de fysieke veiligheid van het kind.

We leren over houding en natuurlijk leiderschap door middel van oefeningen met de pony’s. Naast dat de kinderen naar huis gaan met meer paardenkennis -en ervaring, hebben ze zichzelf en elkaar ook een stuk beter leren kennen. In een kudde is samenwerking namelijk de grootste voorwaarde om sterk te staan.

De laatste les is geweldig, hierin gaan de kinderen zelf een paar basisoefeningen met de pony’s doen in vrijheidsdressuur!

De waarde van deze cursus is Euro 225,00 inclusief werkboek voor thuis!

Leeftijd: voor kinderen van 7 tot 12 jaar (een cursus vanaf 12 jaar volgt binnenkort!)

De volgende cursus start zondag 8 september en wordt vervolgd op: 15, 29 september en op 6 en 13 oktober van 09.30 uur tot 11.00 uur.

Locatie: Tisnienix Delfgauw, naast du Midi

*de activiteiten vinden altijd plaats vanaf de grond, we gaan geen paardrijden.

*Ouders kunnen evt wachten in de horeca van du MIDI

Name *
Name