Back to All Events

Cursus 'Natuur Talenten': voor sociale -en emotionele groei

Deze cursus is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De groepjes bestaan uit 2-6 kinderen en er wordt gewerkt met kindvriendelijke pony’s van de stadsboerderij BuytenDelft. De training wordt begeleid door 1 of 2 coaches, afhankelijk van het aantal deelnemers. Het pakket bestaat uit 5 praktijklessen van 1,5 uur.

‘Natuurtalenten’ ondersteunt kinderen in hun emotionele en sociale ontwikkeling. Kinderen die zich emotioneel goed ontwikkelen, hebben sterkere sociale vaardigheden.  Hierdoor kunnen ze (ook op volwassen leeftijd) goed met anderen samenwerken. Iedere les behandelen we een thema zoals: 

  • Positieve en negatieve gedachten en gevoelens

  • Duidelijke taal: zeggen wat je nodig hebt

  • Help jezelf: buik, ademhaling, voetjes in het zand

  • Je eigen bubbel, grenzen aangeven

  • Leiderschap en (zelf)vertrouwen

Het groepsproces binnen deze training zorgt voor een dynamische leeromgeving waarin de kinderen leren van elkaar en met elkaar. De dieren en de natuur zorgen voor ontspanning waardoor de kinderen makkelijker en sneller tot leren komen. De kinderen leren door te doen en te ervaren. Hierdoor worden de lessen persoonlijk en toepasbaar in de dagelijkse situaties van het kind.

 De waarde van deze cursus is 275,00 euro, inclusief groeiboek voor thuis!

De volgende cursus start 7 september, vervolgdata: 14, 21, 28, 5 oktober van 09.30 uur tot 11.00 uur.

Leeftijd: voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Locatie: Stadsboerderij BuytenDelft

*de activiteiten vinden altijd plaats vanaf de grond, we gaan geen paardrijden.

*Ouders kunnen de kinderen komen brengen en ophalen, meekijken tijdens de sessies in helaas niet mogelijk.

Name *
Name