DSC03935.jpg

Natuur Talenten

25 mei start ‘Van Nature’ met een unieke sociale vaardigheidstraining, genaamd ‘Natuur Talenten’

Deze unieke training is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De groepjes bestaan uit 3-6 kinderen en er wordt gewerkt met kindvriendelijke pony’s van de stadsboerderij. De training wordt begeleid door 1 of 2 coaches, afhankelijk van het aantal deelnemers. Het pakket bestaat uit 5 praktijklessen van 1 uur.

‘Natuurtalenten’ ondersteunt kinderen in hun emotionele en sociale ontwikkeling. Kinderen die zich emotioneel goed ontwikkelen, hebben sterkere sociale vaardigheden.  Hierdoor kunnen ze (ook op volwassen leeftijd) goed met anderen samenwerken. Iedere les behandelen we een thema zoals: 

  •   Communiceren 

  •   Grenzen aangeven 

  •   Samenwerken 

  •   Omgaan met emoties 

  •   De ik-boodschap

Het groepsproces binnen deze training zorgt voor een dynamische leeromgeving waarin de kinderen leren van elkaar en met elkaar. De dieren en de natuur zorgen voor ontspanning waardoor de kinderen makkelijker en sneller tot leren komen. De kinderen leren door te doen en te ervaren. Hierdoor worden de lessen persoonlijk en toepasbaar in de dagelijkse situaties van het kind.

 De waarde van deze cursus is Euro 200,00.

De volgende cursus start in mei, de exacte data worden nog bekend gemaakt. Zie onze agenda voor losse themasessies in maart en april, voor een welkomstarief!

Locatie: stadsboerderij BuytenDelft

 
 
a4.JPG

Cursus: P-aardig omgaan met paarden

19 mei 2019 start ‘Van Nature’ met de cursus ‘P-aardig omgaan met paarden’

Paardenfans opgelet! Wil je straks op paardrijden of ben je gewoon heel erg gek op paarden? In deze reeks lessen laten we je kennis maken met de wereld vanuit het paard. Met deze cursus willen we kinderen laten zien hoe je vanuit gelijkwaardigheid en verbinding met deze dieren om kan gaan. Wij richten ons op wat we vanuit samenwerking MET het paard kunnen doen en bereiken. Op 1 mei geven we een gratis demo, ter inspiratie, en info over onze cursus.

Esmee en haar pony Fleur zijn een sterk duo in de vrijheidsdressuur (ook wel ‘kunstjes’ genoemd). Het inspireerde me toen ik hen voor het eerst zag werken samen. De connectie tussen mens en paard, zonder dwang, enkel vanuit positiviteit en wederzijds respect. Samen met Esmee zal ik door middel van educatie en praktijk kinderen gaan lesgeven over de wereld van het paard. Lees meer over het verhaal en de visie van Esmee onder het kopje ‘Wie zijn wij - het team’.

De reeks bestaat uit 5 lessen van een uur. De kinderen gaan de paarden observeren en letten op signalen en onderling gedrag. Ze leren het paard te verzorgen terwijl ze de signalen van het paard kunnen zien en interpreteren. Hiermee vergroten we tevens de veiligheid binnen de omgang met het paard. De emotionele veiligheid van het paard is de fysieke veiligheid van het kind. We leren over houding en leiderschap door middel van oefeningen met de pony’s. Naast dat de kinderen naar huis gaan met kennis en ervaring van paarden, hebben ze zichzelf en elkaar ook een stuk beter leren kennen. In een kudde is samenwerking namelijk de grootste voorwaarde om sterk te staan!

Les 1: kennismaking, positiviteit en gelijkwaardigheid.

Les 2 & 3: denken vanuit het paard

Les 4: lichaamstaal

Les 5: het begin met vrijheidsdressuur!

De waarde van deze cursus is Euro 150.00

Leeftijd: voor kinderen van 7 tot 12 jaar (een cursus vanaf 12 jaar volgt binnenkort!)

De volgende cursus start 19 mei en de vervolgdata zijn: 26 mei, 2, 16 en 23 juni (op zondagen van 10.00 tot 11.00 uur). We geven een gratis demo en informatie op woensdag 1 mei om 11.00 uur. Locatie: Stadsboerderij BuytenDelft

Zie onze agenda voor actuele data met het aanmeldingsformulier.

Locatie: stadsboerderij BuytenDelft

 
 
IMG_3065.jpg

Coaching voor kinderen

Individueel

Kinderen zijn welkom om aan de slag te gaan met hun sociale -en emotionele ontwikkeling. Jullie komen eerst een keer samen langs om kennis te maken met elkaar en met de pony’s. We bespreken jullie wensen en onderzoeken of ik daarin de juiste coach ben voor jullie. Het kan voorkomen dat ik doorverwijs naar een andere coach of hulpverlener. We vertrekken vanuit de beleving en de wensen van jullie kind en daarnaast nemen we jullie ervaring mee. Tijdens de sessie(s) kan de coachvraag centraal staan maar het kan ook zijn dat er iets anders belangrijker is en eraan ten grondslag ligt. Het zal zich van nature ontvouwen tijdens het coachproces. 

Er hoeft geen probleem of hulpvraag te zijn. Voor ieder kind zal op speelse wijze zichtbaar worden waar hij of zij zich kan ontwikkelen. Door de aandacht, het buiten zijn en de omgang met de pony kan het kind groeien en tot leren komen. De meeste trajecten bestaan uit 3 tot 5 sessies maar een losse ‘snuffelsessie’ kan natuurlijk ook. In een traject wordt het probleem verder onderzocht, de veranderwens in kaart gebracht en geëxperimenteerd met nieuw gedrag. In de laatste fase werken we aan het eigen maken van nieuw gedrag.

Kinderen waarbij wel problemen worden ervaren (met of zonder diagnose) zijn ook van harte welkom. Door middel van een intake zullen we kijken naar de mogelijkheden. Bij de Gemeente kun je een aanvraag vanuit PGB indienen. We leggen de nadruk op de kwaliteiten van het kind en het vergroten van zijn of haar zelfvertrouwen. In een veilige setting kan het kind zich op eigen tempo ontwikkelen.

 
 
julie-johnson-514136-unsplash.jpg

Coaching voor ouders 

Je wilt een liefdevolle ouder zijn, een fijne partner, part time of full time werken, het huishouden managen…het zijn nogal wat ballen die we in de lucht houden. Coaching voor jou, samen met je kind(eren), je partner of het hele gezin, is een moment om even te vertragen. Buiten in de natuur is er ruimte om te reflecteren en om met nieuwe ogen te kijken naar dagelijkse patronen en interacties. Door de feedback van het paard zullen jullie al gauw tot de kern komen. Je krijgt van de coach(es) objectief terug wat er gebeurt en jullie kunnen daar als gezin op reflecteren. We maken de vertaalslag naar het dagelijks leven en experimenteren met nieuw gedrag.

 Coaching individueel.

Je kunt er als ouder voor kiezen om zelf te komen, het paard zal je feedback geven op je houding en gedrag. Je kunt dit vertalen naar de interactie tussen jou en je gezin. Van tevoren laat je weten wat je wilt ontwikkelen of onderzoeken. Je hebt wellicht een pedagogische vraag of je wilt je eigen houding onderzoeken. Je krijgt geen advies maar alle ruimte en mogelijkheid om jouw eigen oplossing te vinden. Dan is het van jou en zal je het ‘van nature’ toepassen binnen dagelijkse situaties.

 Coaching voor ouder & kind.

Wil je jezelf en je kind beter leren kennen? Zijn er dingen die je wilt onderzoeken of veranderen? Een coachsessie biedt je waardevolle tijd, samen je kind. Jullie gaan activiteiten doen met het paard waarbij ik zal observeren. Tussen de activiteiten door evalueren we en kijken we wat er nodig is. Ouder & kind coaching kan al met kinderen vanaf 3 jaar. Jullie kunnen van tevoren een thema of een coachvraag doorgeven. Bijvoorbeeld samenwerken, communicatie of meer specifiek als: hoe kunnen we op tijd klaar staan om naar school te gaan?

Coaching voor het hele gezin

Jullie gaan een gezamenlijke activiteit doen met de paarden. Dit wordt begeleidt door 1 of 2 coaches, afhankelijk van de gezinsgrootte. Na de activiteit reflecteren we. Wat is ieder zijn rol binnen het gezin? Wat kan er anders? Op een luchtige manier leer je elkaar beter kennen en kun je de samenwerking binnen het gezin een boost geven.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier of mailen naar: gerdinebres@vannature.net 

 
 

Thema wandelingen 

We starten in de bak met een korte oefening aan de hand van een thema zoals: samenwerken, afstemmen, leiderschap. Daarna vertrekken we in een klein groepje van 2 tot 4 duo’s, ieder duo met een paard of een ezel. We maken een wandeling van ongeveer 45 minuten. Zowel ouder als kind hebben een touw vast, de pony loopt tussenin. Het thema waar we mee gestart zijn, heeft aandacht tijdens de wandeling. Na de wandeling evalueren we kort nog even als groep. 

Duur: 90 minuten

Leeftijd kind: vanaf 6 jaar

Zie onze agenda voor actuele data en het aanmeldingsformulier.